סטודנט ומאבטח? לא חובה

כולנו בוודאי זוכרים את "עבודת החלומות" האוסטרלית – שנה על אי קסום ותיעוד של צלילות, בעלי חיים ושמש. אז נכון, רוב העבודות הזמינות לישראלים בחו"ל אינן חלומיות עד כדי כך, אבל אפשר למצוא כמה שלא כוללות רק אבטחה, או מכירת גלידה.
 
תחום העיסוק הנפוץ ביותר לצעירים ללא הכשרה מקצועית, הוא מכירה בעגלות, כאשר בין המוצרים הנמכרים אפשר למצוא את אלה נטולי המותג, כמו חצאיות, שבשבות למשרד, צעצועים ומיישרי שיער ואת אלה המחזיקים במוניטין כמו מוצרי ים המלח. זו עבודה ש"תפורה" על סטודנטים, גם כי ניתן להשתלב בה כמעט בכל מקום בו יש אוניברסיטה גדולה וגם כי שעות העבודה נוחות.
 
במדינות רבות, ניתן לשהות על סמך ויזת סטודנט, למצוא עבודה בגוף מבוסס ועד סיום התואר כבר להוכיח שאי אפשר בלעדיכם ולא מן הנמנע שתוגש בקשה להעסיק אתכם באופן קבוע. דרך מוכרת של ישראלים למצוא עבודה בחו"ל, היא בעצם לעבור לסניף של החברה בה הם עובדים. אחד מתחומי העיסוק בהם שיטת המעבר הזו נפוצה, הוא היי – טק, כך שלימודי קואצ'ינג, או פסיכולוגיה, לא בהכרח מהווים מקצוע מבוקש, אבל לימודי אבטחת מידע, מחשבים או תכנות לאינטרנט ותואר במדעים למשל, יכולים להוות כרטיס כניסה אפשרי למשרדים באוסטרליה, ארצות הברית וקנדה.
 
לא מעט חברות ישראליות מוכרות מחזיקות בחנויות ובמפעלי ענק ביבשות אחרות וחלקן מעדיפות לשלב ישראלים בעבודה, אבל בעיקר כאלה שכבר רכשו ניסיון בתחום, בעיקר בחברה עצמה, כמו ענקית התרופות "טבע" בקנדה, או רשת חנויות התכשיטים "מגנוליה" באוסטרליה.
 
ישראלים לא מעטים המחזיקים במשרה מסוג זה, מוצאים את הזמן ללימודי תואר שני בתומים רלוונטיים ומשפרים בכך את סיכוייהם להשגת אזרחות וכמובן את אפשרויות הקידום בעבודה.
 
 
הסרטון היומי - עבודה בעגלות באנגליה