למי מתאים ללמוד לימודי אמנות

יש תחומי לימוד מסוימים, שאם לא מתחברים אליהם, אם לא מרגישים חלק בלתי נפרד מהתחום, קשה מאוד להצליח בהם, קשה מאוד למצוא את עצמנו בתוכם. זה כמעט עניין מובנה, מאפיינים מסוימים שאנחנו יוצרים לעצמנו מגיל צעיר, ובגיל מבוגר יותר אנחנו יכולים להחליט האם להשאיר את זה בגדר תחביב או לפנות למסלול מקצועי ולשם כך אנחנו בוחרים ללמוד את זה.
 
דוגמא טוב לכך הם לימודי אומנות. מי שלא מתחבר לתחום, יתקשה מאוד למצוא את עצמו שם, יתקשה מאוד לבצע עבודות, להבין את החומר, להשתלב באווירה, סיכוי סביר שעוד לפני שיגיע השיעור הראשון, הוא ירגיש שהוא עשה טעות ויפרוש בשביל להירשם למסלול לימודים שמתאים לו.
 
לימודי אמנות, להבדיל מלימודים בתחום של תעשייה וניהול, מינהל עסקים או לימודי תקשורת אפילו, הם לימודים בעל ייחוד, למרות שהם רחבים ומגוונים יש בהם אלמנט מאוד ספציפי. הם כוללים הרי צד מעשי מאוד גדול, כלומר צריך לייצר עבודות שונות בזמן הלימודים, בשביל זה צריך ידיים טובות, ראייה טכנית, כמובן שיש צורך ביצירתיות, דמיון ותעוזה. לא כל אחד מחזיק בתכונות האלה.
 
העובדה שיש חיבור בין הצד המעשי לצד התיאורטי, הוא שיוצר הרבה פעמים את ההבדל בין לימודי אומנות ללימודים אחרים. בעוד שבמסגרות לימודים אחרות, מדובר בעיקר על צד תיאורטי, כאן בלימודי אומנות, בולט הצד המעשי, עם כל מה שכרוך בכך, עמידה בזמנים, לחץ, עמידה בכללים ועוד.
 

אז למי הלימודים יכולים להתאים?

אם אנחנו נבחן מי למד או מי לומד אומנות, אנחנו נגלה שמרבית הסטודנטים בעבר ובהווה הם כאלה שכבר מילדות גילו עניין בתחום, גילו קרבה אליו. מדובר על חבר'ה שכבר מגיל מאוד צעיר היו יצירתיים והשתמשו ביצירתיות שלהם בצורות שונות.
 
חלק גדול מאלה שבחרו ללמוד אומנות בבתי ספר ומוסדות לימוד גבוהים, ציירו, פיסלו, עיצבו, בנו או עשו דברים אחרים כבר בבית ספר יסודי ובתיכון, הם התעניינו באומנות של אחרים, ידעו להסביר את ההבדלים בין היצירות וידעו לפרק אותם לחלקים בשביל להבין מה כל חלק מבקש לומר.
 
לימודי אומנות מתאימים לאנשים שלא מגבילים את עצמם ונותנים לדמיון שלהם ללכת הכי רחוק שאפשר. יש שיטענו שמדובר באנשים שלא תמיד עומדים עם הרגליים על האדמה מרוב מחשבות ודמיון, זה אולי נכון, אך זה גם משרת אותם כשהם רוצים ליצור דבר מסוים. רק כך הם יכולים לעשות את זה.
 
צריך להדגיש עוד נקודה, בשביל ללמוד אומנות ולהיות אמן טוב, חייבים להכיר את התחום ותחומים מקבילים, זה לא מספיק רק ליצור אלא גם צריך להכיר את ההיסטוריה של התחום, את התקופות והשינויים שחלו בו, בדיוק כמו בכל תחום אחר. לכן מי שמבקש להירשם ללימודי אומנות צריך לדעת שאלה לימודים שמיועדים לא רק ליצירה, אלא הרבה מעבר לכך.
הסרטון היומי - עבודה בעגלות באנגליה