הכול על ביטוח נסיעות לחו"ל לצעירים

אם אתם מתכננים נסיעה לחו"ל לתקופה ממושכת כדי לעבוד, לטייל או לשלב בין השניים, ביטוח נסיעות הוא אחד הדברים החשובים שיש לעשות במסגרת ההכנות.
 

בשביל מה צעירים צריכים ביטוח

 
ביטוח נסיעות לחו"ל לצעירים חשוב משתי סיבות עיקריות: אובדן רכוש וצורך בטיפול רפואי. צעירים רבים שבריאים בדרך כלל, נוטים להקל ראש בצורך בביטוח רפואי, בעיקר אם אינם צופים סיכונים גדולים לבריאותם במהלך הנסיעה. אלא שהצורך בביטוח רפואי לצעירים הוא דווקא למקרים של בעיות בריאותיות שגרתיות, כמו פציעת קטנות, דלקות, מחלות חורף ועוד. אם אתם נוסעים לעבוד בחו"ל, אפילו אם מדובר בחודשים ספורים, סביר שתזדקקו לטיפול כלשהו במהלך שהותכם, ואז תיאלצו לשלם סכומים גבוהים מאוד בהיעדר ביטוח נסיעות ראוי.
 

מה מכסה ביטוח הנסיעות?

 
כמו כל ביטוח, גם בביטוח נסיעות ישנם תשלומי השתתפות עצמית במקרים מסוימים ותקרה של השתתפות הביטוח בכל מקרה שמפעילים אותו. כדאי לעשות מאמץ ולקרוא את הפוליסה היטב, על מנת לא להיות מופתעים אם יקרה המקרה ותזדקקו לביטוח. את הביטוח יש לעשות, על כל הרחבותיו, לפני היציאה מן הארץ ואם במהלך הטיול תרצו להאריך את השהייה בחו"ל, זכרו להאריך את הפוליסה באמצעות בקשה כתובה לחברת הביטוח.
 

הביטוחים הסטנדרטים כוללים את כיסוי המקרים הבאים:

 
מקרים רפואיים 
  • אשפוז – אם יש צורך באשפוז, החברה המבטחת תכסה את עלות ימי האשפוז, כולל בדיקות רפואיות שיידרשו, ניתוחים, תרופות וכל פעולה רפואית נדרשת במסגרת בית החולים.
  • העברות – אם יש צורך יכסה ביטוח את עלות ההעברה של החולה למרכז רפואי קרוב, טיסה, אמבולנס ובכל אמצעי אחר.
  • הטסה רפואית להמשך טיפול בישראל
  • ביקור אצל רופא, בדיקות ואבחון
  • טיפולי חירום לשיניים, כולל סתימות, טיפול בדלקות, עקירות כירורגיות וכו'.
  • תרופות במרשם רופא – בדרך כלל רכישת תרופות מוגבלת לסכום מסוים.
  • תאונות – במקרה של תאונה יכסה הביטוח את ההוצאות הנדרשות לפינוי, חילוץ, טיפול, ניתוחים, מכשירים ותרופות. וכן פיצוי לפי מידת הנזק שנגרם.
  • הוצאות רפואיות בישראל עקב אירוע רפואי בחו"ל – אם יידרש המשך טיפול ומעקב בישראל, יכסה ביטוח הנסיעות את עלותו, אם לא ניתן יהיה לקבלו במסגרת הביטוח הרגיל בישראל
 
מקרים של אובדן רכוש
  • ביטוח צד שלישי – במקרה של גרימת פגיעה או חבלה לאדם אחר או לרכוש של אדם אחר, יכסה הביטוח את הנזק, אלא אם הפגיעה נעשתה במכוון.
  • אובדן או גניבה של רכוש – הביטוח יכסה גניבה של רכוש שנגנב בעת טיול והיה באותו הזמן באחריותו של הנוסע, כולל גניבה מתוך רכב או גניבה של רכב.
  • ביטול נסיעה – אם נאלץ המבוטח לבטל את הנסיעה בעצמו מסיבות שאינן תלויות בו או אם בוטלה לו.
 
 

מתי כדאי לעשות הרחבות לביטוח הסטנדרטי

 
כל חברות הביטוח מציעות הרחבות שונות המאפשרות לקבל פיתוי במקרים מיוחדים ופחות שגרתיים. אם אתם מתכננים לעשות ספורט אתגרי, לטייל במקומות מרוחקים מהערים המרכזיות או לעבוד באזורים שבהם תנאי מזג האוויר קשים, מומלץ לעשות הרחבות מתאימות. בדרך כלל מדובר בתוספת כספית קטנה בלבד.
 
ביטוח ספורט אתגרי – זוהי הרחבה סטנדרטית שמומלץ לעשות בדרך כלל, כי היא כוללת המון פעילויות ספורטיביות, כולל שיט, סקי מים, סקי שלג, סנובורד ועוד. אם תפצעו בתאונה בזמן ספורט לא תקבלו פיצוי אם לא תעשו את ההרחבה הזו מבעוד מועד.
 
ביטוח מחלות קשות – אם אתם סובלים ממחלה כרונית ידועה, תידרשו לעשות ביטוח מיוחד על מנת לקבל כיסוי רפואי לטיפול בעת התפרצות או צורך באשפוז שנגרם בגללה.
 
*****
הסרטון היומי - עבודה בעגלות באנגליה